Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 20 februari 2011

’Geef Hongaars kind stemrecht’

Met wat mazzel mogen Hongaarse baby’s in de toekomst stemmen, of beter, krijgen hun ouders namens hen stemrecht. In april wil de Hongaarse regering een nieuwe grondwet aannemen en extra stemmen voor ouders met kinderen is een van de voorstellen.

Helemaal nieuw is het idee niet. In 2007, toen regeringspartij Fidesz nog in de oppositie zat, kwam Fidesz-parlementariër Máriusz Révész er al mee. Toen was het kansloos, maar nu is het tijdens een fractiebijeenkomst over de nieuwe grondwet opnieuw uit de hoed getoverd.

Ditmaal was het Europarlementariër József Szájer, een man die dicht bij premier Viktor Orbán staat, die het plan lanceerde. Na afloop van het fractieberaad verklaarde Szájer dat hij trots zou zijn wanneer Hongarije als eerste land zijn kieswet zo zou aanpassen, dat kinderen, „de laatste grote groep die niet deelneemt aan het publieke debat”, een rol kunnen spelen.

In 2003 kwamen Duitse parlementariërs ook al met zo’n idee. Het zorgde voor veel commotie en is uiteindelijk als ongrondwettelijk afgeschoten.

Dat probleem zal zich in Hongarije niet voordoen...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!