Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 15 februari 2011

Een verslag van de Grote Furmint-proeverij van 2011

Afgelopen donderdag vond in Slot Vajdahunyad in Budapest de Grote Furmint-proeverij van 2011 plaats. Het was het hoogtepunt van de Furmint Február, waarin tijdens heel de maand februari speciale aandacht wordt besteed aan de furmint en de wijnen van deze Hongaarse druif. De perfecte organisatie was in handen van online wijnmagazine Vinoport.hu. Er waren meer dan 50 wijnmakers aanwezig die hun wijnen schonken en desgewenst uitleg gaven.
Het evenement was áf. De locatie, de sfeer, en vooral de wijnen ... Deze factoren bij elkaar maakten dat ik nog heel de vrijdag met mijn hoofd in de wolken liep.

De precieze locatie van de proeverij was het Landbouwkundig Museum, dat zich in Slot Vajdahunyad bevindt, dichtbij het Heldenplein in Budapest. Het gebouw heeft prachtige, neobarokke gewelven en weelderig gedecoreerde plafonds en muren. De proefzalen kon je bereiken via een brede trap die je in een sprookje doet wanen............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!