Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 21 februari 2011

Depressie

Wel moet ik kwijt dat het een taaie boel zal gaan worden waarbij je soms het gevoel krijgt of je tegen een ezel z’n kont staat te duwen en je jezelf afvraagt of trekken misschien toch niet beter was geweest.
Ingeroeste patronen en wantrouwen; totale apathie en lusteloosheid en als meest opvallende, totale onvrede. Wat wil je ook… armoede.

Zaterdag vroeg in de ochtend gingen we samen naar de overdekte markt en terwijl wij ons een weg baanden door de massa had ik het ineens gehad. Op weg er naartoe had ik al m’n gal gespuid dat ik het zat was… al die trieste en ontevreden smoelen die ik dag in dag uit zag, dat telkens weer bij ons aan het hek hangen, roepen en gebedel. Heb je een brood? Een boterham? Heb je meel? Kun je ons geld lenen… je krijgt het volgende week terug.Ik bedoel maar… wij hebben toch die crisis niet over dit land doen neerdalen?

Wij hebben toch niet de huidige regering in het zadel geholpen? Die regering die niet alleen de de onderlaag van de bevolking maar zo langzamerhand ook de middenklasse en het groeiende leger van de werkloze beroepsbevolking hier letterlijk in de kou laat staan. Die zelfde regering welke niet veel beters wist te verzinnen dan de belasting op het stoken van alcohol af te schaffen en, sterker nog, zelfs het thuis stoken van die alcohol te legaliseren.
We liepen samen door de grote markthal en waar normaal een redelijk rumoerige en uitgelaten sfeer heerst was het nu een stille omgang waarbij de meeste gezichten boekdelen spraken..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!