Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 24 januari 2011

Weer terug in Hongarije

Csiastok meelezers,

Zo, 't is weer tijd voor een berichtje vanuit Hongarije:

Van 21 december tot 5 januari zijn wij in Nederland geweest. Het was fijn om weer even bij te praten met familie, vrienden enz. En het Nederlandse eten beviel ons ook erg:P. We konden weer met frisse moed de laatste twee maanden hier tegemoet gaan. Inmiddels zijn wij weer enkele weken hier aan het werk, en het bevalt ons goed. De bewoners (vooral degenen met hoog niveau) zijn blij ons weer te zien en eisen weer al onze aandacht op.

In deze paar weken die wij hier weer zijn hebben wij inmiddels ook weer bezoek gehad; Mart en Iet, super bedankt voor het gezellige weekend;-). We hebben onder andere een grote markt in een naastliggend dorp bezocht. Er wordt nog behoorlijk onhygiënisch te werk gegaan hier! Al het vlees ligt gewoon open en bloot in weer en wind en iedereen kan eraan zitten! Ach ja; wij hopen voor ze dat ze het verkopen! .

Met kerst hebben wij voor twee dorpbewoners een kerstpakket in elkaar gezet. Één man woont hier op het terrein al vier jaar in de kelder van een leegstaand gebouw. Hij heeft weinig geld, geen werk, geen familie, geen bezoek e.d. Hierbij heeft hij erge pijn aan zijn benen waardoor hij slecht loopt; wat dus ook de rede is dat hij niet aan werk kan komen, en ook niet meer in het dorp komt!! De tweede persoon is een vrouw (zij heeft ook een man en kind), kan zelf niet of maar nauwelijks rondkomen in de dagelijkse levensbehoefte; leeft zo sober mogelijk (dit betekend geen verwarming en geen warm water gebruiken. Als zij warm water nodig heeft kookt zij koud water; en wast zich daarmee!!) om de huur van haar huis laag te laten. Daarbij heeft zij ernstige problemen met haar gezondheid..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!