Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 20 januari 2011

Viktor Orbán over het Hongaars voorzitterschap 

Het opzetten van een permanent beveiligingsmechanisme ter bescherming van de euro en structurele hervormingen zijn de remedies tegen de crisis, zegt de Hongaarse premier, Viktor Orbán in een interview. Orbán was in Straatsburg om de prioriteiten van het Hongaars Voorzitterschap van de Raad uiteen te zetten. De Hongaarse premier legt ook uit hoe hij zich voelde na de reacties van de parlementsleden op de nieuwe mediawet in Hongarije. Hij is klaar voor een Parlementsvriendelijk Voorzitterschap.

Eén van de grootste uitdagingen voor het Hongaars voorzitterschap is de aanpak van de financiële crisis. Wat zijn de Hongaarse plannen om de eurozone te stabiliseren?

Wij zijn geen lid van de eurozone, echter om de euro te helpen zal iedereen zijn energie moeten inzetten om deze te beschermen. Het is niet de euro die zich in een monetaire crisis bevindt maar landen die lid zijn van de eurozone worstelen met een crisis als gevolg van hun overheidsschuld. Ten eerste moeten wij ervoor zorgen dat de veiligheidsmechanismen om de euro te beschermen, in werking treden en op de tweede plaats moeten de lidstaten hun structurele hervormingen uitvoeren.

Kunt u typische Hongaarse initiatieven noemen waardoor het Hongaars Voorzitterschap herinnerd zal worden?

De dringende economische problemen hebben andere belangrijke prioriteiten van de agenda van het Hongaarse Voorzitterschap weggeduwd. Desondanks zal ik er altijd vraagstukken op terugplaatsen zoals de Donau-strategie die voor de oprichting van een groot ontwikkelingsgebied binnen de EU zal zorgen. Ik zal altijd het energievraagstuk terug op tafel brengen om een systeem van netwerken van Noord naar Zuid te creëren, naast het systeem van Oost naar West, om de afhankelijkheid te verlagen.

Ik zal verder altijd de Roma-strategie aanhalen, omdat ik het probleem zie en voel in Hongarije...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!