Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 19 januari 2011

Opperrabbijn Tel Aviv uit in Hongarije zorg over antisemitisme

De opperrabbijn van Tel Aviv, Yisrael Meir Lau, is bezorgd over toenemende Jodenhaat. Dat zei hij dinsdag tijdens de 66e herdenking van de bevrijding van het Joodse getto in Boedapest.

„Antisemitisme is een gevaarlijke ziekte die zich steeds verder verspreidt”, zei Lau in een emotionele toespraak voor de Boedapester Dohanystraatsynagoge, de grootste synagoge van Europa. „Als wij ruim zestig jaar na de Holocaust geen actie ondernemen, zal het antisemitisme zich nog meer verspreiden”, waarschuwde hij.

Joodse leiders zijn bezorgd over het antisemitisme in Hongarije. In het Oost-Europese land behaalde de extremistische partij Jobbik vorig jaar veel zetels. Verder zou de centrumrechtse premier Viktor Orban zich nauwelijks distantiëren van anti-Joodse uitspraken door politici binnen en buiten zijn partij Fidesz.

Lau sprak bij een speciaal herdenkingsmonument. Op de ‘bladeren’ van verschillende zilverkleurige bomen staan de namen van Hongaarse Holocaustslachtoffers. Ongeveer 600.000 Hongaarse Joden zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog gedood...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!