Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 30 januari 2011

Manifestatie Mediawet 27 januari 2011

Het was koud, heel koud, daar op het plein voor het Parlementsgebouw in Boedapest. Dat was misschien ook wel de reden dat er op de avond van 27 januari minder demonstranten waren dan twee weken daarvoor, toen er tegen de verwachting in 10.000 mensen samen kwamen om te demonstreren tegen de nieuwe Mediawet.

Nu lag het aantal mensen tussen de vijf- en zesduizend. Opvallend was dat er dit keer veel meer ouderen waren en minder jongeren. Kunnen ouderen dan beter tegen de kou? Examentijd, de verkeerde avond, demonstratiemoe? We hebben toch al via facebook laten weten dat we tegen de mediawet zijn, is dat niet genoeg? Uit de gesprekken die we op het plein voerden blijkt dat veel jongeren banger zijn dan gedacht. Hun toekomst, hun banen, hun vrijheid, er staat voor hen meer op het spel dan voor de ouderen.

Sommige van de ouderen vertelden ons dat ze elke demonstratie mee gaan doen, omdat..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!