Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 21 januari 2011

Kroes eist meer opheldering van Hongarije

EU-commissaris Neelie Kroes (Media) heeft Hongarije twee weken de tijd gegeven om meer opheldering te verschaffen over de omstreden mediawet. Kroes heeft daartoe vrijdag een brief verzonden, meldde haar woordvoerder.

Ze dreigt met een juridische procedure als de wet niet voldoet aan EU-regels.

De nieuwe Hongaarse wet bepaalt dat een regeringsorgaan torenhoge boetes kan opleggen aan media die niet objectief berichten.

Kroes zegt dat de wet in strijd lijkt met Europese regels voor de vrije markt. ''Volgens de Europese marktregels mag een medium overal worden verspreid zonder controle in het land van bestemming'', aldus haar woordvoerder.

Kroes klaagde ook over de verplichte registratie voor een hele reeks media, variërend van kranten tot onlineforums en blogs.

Bron: ANP en NU.nl

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!