Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 31 januari 2011

Isten veled Magyarország!

Eén week geleden Boedapest verlaten, maar nu is er toch echt een einde aangekomen. Sinds gisteravond weer terug in Woerden, na een lekker weekje skiën met mijn ouders en Jori.

Weer even terug in de tijd: na kerst ben ik gelukkig zonder vertraging weer naar Boedapest gevlogen en ook Merel vloog dezelfde avond naar Boedapest, alleen dan vanaf Schiphol met wel een beetje vertraging. Ik heb Merel vervolgens de stad zo goed mogelijk laten zien met een temperatuur van -12…brrrr. We hebben ook dingen bekeken waar ik nog niet geweest was, zoals naar binnen in de synagoge en het Holocaust memorial center. Het was erg gezellig, ook oud en nieuw samen met Merel gevierd. In Boedapest gaan de mensen ’s avonds/ ’s nachts de straat op met maskers, pruiken en toeters.

Wij hebben het met een groep bij iemand thuis gevierd die aan de Donau woont, zodat we vuurwerk goed zouden kunnen zien. Dat viel een beetje tegen, maar het feestje was erg gezellig en daarna ook nog naar een club geweest.
Verder zijn we nog naar de opera geweest en naar Esztergom een stadje niet al te ver van Boedapest. In Esztergom heb je de grootste basiliek van Hongarije en je zou hem van kilometers afstand moeten kunnen zien. Maar aangezien het die dag nogal mistig was, zagen we hem pas toen we er een paar meter vandaan waren...............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!