Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 19 januari 2011

Hongaarse premier in de clinch met Europees parlement

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het Europese Parlement woensdag gezegd dat als europarlementariërs zich mengen in de binnenlandse politiek van Hongarije, hij ze van stevige repliek zal dienen. Hij reageert zo op de kritiek die hij krijgt voor zijn nieuwe mediawet.

Enkele parlementariërs plakten hun mond af met kleefband en hielden spandoeken omhoog waarop werd geprotesteerd tegen de mediawet.

'In een democratie controleren de media de overheid. Het is niet de overheid die de media controleert', zo opende socialistisch fractieleider Martin Schulz de aanval op de conservatieve premier. 'Ik hoop dat u uw tweederde meerderheid in het parlement gebruikt om deze wet zo snel mogelijk aan te passen', vervolgde liberaal fractieleider Guy Verhofstadt. Diens groene collega Daniël Cohn-Bendit verweet Orban 'een Europese Chavez' te worden...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!