Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 27 januari 2011

Fries melkmeisje trotseert Hongaarse poesta



‘Het kleine meisje van de boerderij’, was haar bijnaam, toen de Friese Sieuwke van Ruiten op haar 21e een melkbedrijf begon op de Hongaarse poesta. Acht jaar later krijgt ze veel respect voor haar daadkracht. Waag het niet een glas brandewijn achterover te slaan op haar erf.

Voor veel Nederlandse zuivelproducenten is Oost-Europa een avontuurlijke markt. Gigant FrieslandCampina is er actief. Maar ook kleinschalige melkveehouders, zoals de Friese Sieuwke van Ruiten, genieten er van de ruimte en de lage kosten.

Het is een vertrouwd beeld op het platteland van Hongarije en Roemenië: de vrachtwagens van FrieslandCampina. Het Nederlandse zuivelconcern is sinds 2001 zelfs marktleider in de sector zuivelsnacks: de beroemde Túró Rudi, een room-chocalade-reep waar iedere Hongaar mee opgroeit, komt nu uit de fabriek van het Nederlandse bedrijf.........

KLIK HIER voor de website van Sieuwke van Ruiten

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!