Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 29 januari 2011

De onzichtbare brug

Later zou hij haar vertellen dat hun verhaal bij de Hongaarse Koninklijke Opera was begonnen, de avond voor hij met de West Europa Express naar Parijs was vertrokken.

Het verhaal van de Hongaar Andras begint in 1937 en is zeer bewogen. In De onzichtbare brug, een vertaling van The invisible bridge, verhaalt Julie Orringer over een stuk geschiedenis uit de Tweede Oorlog dat geen grote bekendheid geniet. Atlhans, niet in ons land. Al ver voordat de oorlog in Nederland uitbreekt wordt in 1937 een jonge Hongaarse jood gedwongen zijn studie architectuur in Parijs af te breken omdat zijn familie wordt blootgesteld aan het aanzwellende antisemitisme, en later oorlogsgeweld.

Wat veel Nederlandse lezers door deze schitterende roman duidelijk wordt is dat de Hongaren noodgedwongen een partnership met Duitsland aangingen. Jonge mannen werden verplicht om het Duitse leger te dienen. In werkkampen werden zij beledigd, gemarteld, slecht verzorgd en aan ondenkbare ontberingen blootgesteld............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!