Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 28 december 2010

Sjonge, sjonge, wat een jaar!

Nu, net voor de jaarwisseling, wordt overal nagedacht over wat er in het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Door de media worden jaarverslagen bedacht en geproduceerd. De emotionele waarde is vaak opmerkelijk. Verslagen worden geschreven op wereldniveau, op nationaal niveau en zelfs op plaatselijk niveau. Ik wil schrijven over het afgelopen jaar in de gemeente Martfű en wanneer ik onderwerpen aanhaal waar ik al ooit eens over geschreven heb, zal ik de linken naar die artikeltjes invoegen. Het resultaat is een hanteerbaar artikeltje en alles bij elkaar krijgt u leesvoer voor een heel weekend!

Martfű heeft alle landelijke evenementen mee beleefd met als hoogtepunt de nationale parlementsverkiezingen. In de voorbereidingen naar de verkiezingen hebben de verschillende partijen ieder op hun eigen wijze hun verkiezingscampagnes ingevuld. De socialisten blonken uit (als de zelf benoemde opvolgers (na de zelf geregisseerde hervormingen) van de oorspronkelijke communistische partij) in het organiseren van gratis, niets zeggende en politiek gedachteloze en politieke wensen negerende cabaretavonden, met domme mopjes vertellende "cabaretiers"

Alleen de kiezers bleken er niet meer zo gevoelig voor te zijn als in het verleden het geval was, toen de (communistische) socialisten als alleen heersers zalig makend waren. De geluiden die de afgelopen jaren te horen waren zijn bij de verkiezingen keihard waar gemaakt en de belangrijkste oppositiepartij Fidesz kwam met maar liefst 68% aan de macht en kreeg automatisch de mogelijkheid om in principe zonder inmenging of toestemming van de overgebleven socialistische en andere partijen de grondwet aan te passen, te veranderen of, zoals het er nu naar uitziet een volledig nieuwe grondwet te schrijven en aan te nemen...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!