Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 21 december 2010

Omstreden mediawetten in Hongarije en Venezuela

Zowel in Hongarije als in Venezuela zijn afgelopen nacht wetten aangenomen die de vrijheid van de media stevig aan banden leggen. Hongarije krijgt 'Europa's strengste mediawet', in Venezuela 'wordt het recht op informatie beperkt'.

Hongarije

Maandagnacht stemde de volksvertegenwoordiging van Hongarije in met wat critici zien als Europa's strengste mediawet. Onder de wet gaat de omstreden mediawaakhond NMHH bepalen of journalisten 'moreel' en 'objectief' berichten. Voor publicaties die niet voldoen aan deze normen kunnen hoge boetes volgen.

Die kunnen oplopen tot ruim 700.000 euro voor omroepen en 90.000 euro voor onder meer kranten en websites. Nieuwsprogramma's mogen straks maximaal 20 procent van hun tijd aan misdaad besteden. Anders zou het volk nerveus worden........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!