Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 31 december 2010

Mediawet Hongarije ook voor buitenlandse pers

Ook buitenlandse journalisten kunnen worden vervolgd onder de omstreden nieuwe Hongaarse mediawet die zaterdag in werking treedt. Een door de regering benoemde mediaraad bepaalt of media 'objectief' of 'moreel' berichten.

Opvallend is dat de raad het recht krijgt journalisten wereldwijd te vervolgen. Daarbij wordt vooral gedacht aan internetmedia die over Hongarije publiceren. Het kan betekenen dat ook in Hongarije opererende buitenlandse correspondenten hoge boetes kunnen krijgen.

Dat bevestigt Olivier Basille, vertegenwoordiger voor de EU van belangengroep Verslaggevers Zonder Grenzen. ''Dit is de strengste wet van de Europese Unie",' aldus Basille........


KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!