Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 24 december 2010

Hongarije weigert mediawet aan te passen

Hongarije piekert er niet over om de nieuwe omstreden mediawet te versoepelen na de felle kritiek, zei premier Viktor Orban vrijdag.

„Dat is absoluut niet onze bedoeling”, zei de premier tegen Hir TV, gevraagd naar eventuele aanpassingen. „We zijn niet bang voor een beetje kritiek, ook niet voor veel kritiek, van West-Europa of verder.”

Aanpassen zou „typisch iets zijn voor een land dat weinig zelfvertrouwen heeft, en wij zijn zo'n land niet”, zei hij.

Het Hongaarse parlement nam deze week de strenge wet aan. Daardoor zal een staatsorgaan bepalen of berichten moreel en objectief zijn. Nieuwsprogramma's mogen straks maximaal 20 procent van hun tijd aan misdaad besteden. Anders zou het volk nerveus worden. Een partijgenoot van de premier is aangesteld als topman van het orgaan, dat enorme boetes mag opleggen.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!