Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 27 december 2010

Hongaarse greep in de pensioenkas

'Je pensioengeld of je leven.' De Hongaarse regering heeft het niet letterlijk gezegd. Maar werknemers moeten hun pensioengeld wel even in de staatskas storten. Om de begroting op te poetsen.

Het kan niet anders of de regering van de Hongaarse president Victor Orbán heeft grote zorgen. Een staatsschuld ter grootte van 79 procent van het bruto binnenlands product en geen concrete plannen om de tekorten weg te werken. Althans zo stonden de zaken er tot voor kort voor. Maar eind november ontvouwde Orbán plannen om het begrotingstekort in een jaar tijd terug te brengen tot 3 procent. Het ei van Columbus: er wordt een tijdelijke belasting voor banken en andere sectoren ingesteld én werknemers moeten hun pensioenkapitaal voor 31 januari in de staatskas storten.

Want degenen die een verplichte aanvullende pensioenvoorziening bij een privaat pensioenfonds hebben, moeten hun spaargeld naar de overheid overmaken. Tenminste als zij hun recht op een volledig pensioen willen behouden. Wie bij een privaat fonds wil blijven (30 procent van het uiteindelijke pensioen), raakt zijn recht op het basispensioen van de overheid (70 procent) kwijt. Maar de premie moet hij wel blijven betalen............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!