Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 31 december 2010

EU-voorzitter Hongarije wekt bedenkingen

Hongarije is per 1 januari een half jaar lang voorzitter van de EU. De overige lidstaten hebben hun bedenkingen over de nationalistische koers.

'Mijn verloren land.' Zo noemt Paul Lendvai, politiek commentator en schrijver, zijn vaderland Hongarije. Toen in 1989 in Oost-Europa het communisme ten onder ging, stond Hongarije er het beste voor. Het land gold als voorbeeld voor andere staten.

Twintig jaar later is Hongarije aan de bedelstaf. De economie is een puinhoop. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de EU leenden het land eind 2008 twintig miljard euro om een faillissement te voorkomen. De socialistische regering, die tussen 2002 en 2010 regeerde, werd wegens wanbeleid en vriendjespolitiek weggestemd.

Extreemrechts

Sindsdien maakt de centrumrechtse Fidesz onder leiding van Viktor Orban (nu premier) de dienst uit, daarbij gesteund door het extreemrechtse Jobbik...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!