Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 28 december 2010

De stadse Oase

Achter Hösöktér ligt het Városliget, een soort stadse oase van groen en vermaak in het drukke Budapest. Városliget herbergt schatten, vele schatten. Bijna iedereen zal er iets van zijn gading kunnen vinden. De wandelaar, met of zonder hond, die zin heeft in de zuurstof van eeuwenoude bomen, de gladde grasvelden, wel of niet besneeuwd. De zwemmer of drijver in het schitterende Széchenyi bad. De gezinnen met kinderen voor de Budapester Zoo of het vidámpark, de blijvende kermis. De culti’s voor het prachtige stadskasteel, adres voor het landbouwmuseum en veel wisselende exposities.

En uiteraard de culinair zoekenden die in het Városliget prima kunnen eten, waaronder in het beroemde Gundel, waar ik tot dusverre alleen nog maar iets heb gedronken, maar wiens Gundel palacsinta naar believen wordt nagemaakt, ook in onze verre provincie dus, met wisselend resultaat…..P en ik hielden ooit een lijstje bij, van de meer of minder genoten Gundel palacsinta’s, vreemd eigenlijk, want de Standaard uit Városliget aten we nog nooit.

Deze keer was ik er ook weer, in die mooie oase. Ik was op pad naar de ijsbaan want met dit weer was ik daar zeker van. Helaas..........

Plébánia Sz. Imre: De stadse Oase