Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 25 december 2010

Canvas - Puskás - Hongarije

Zender:KETNET/Canvas | sport documentaire | Uitzending op 27 december 2010, van 00u00 tot 02u00

Documentaire van Tamás Almási over de legendarische Hongaarse voetballer Ferenc Puskás (Hongarije 2009)

De legendarische Hongaarse voetballer Ferenc Puskás (1927-2006), verafgood door alle Hongaren, door het communistische regime eerst geroemd, maar na zijn vertrek naar het Westen uitgespuwd, terwijl hij in de rest van de wereld op handen werd gedragen. Ferenc Puskás was een van de meest getalenteerde voetballers aller tijden. Hij was de eerste Hongaarse superster en is ook nu nog de meest bekende Hongaar.

Hij was de aanvoerder van het Hongaarse 'Gouden team', werd Olympisch en wereldkampioen, scoorde 84 keer in 85 wedstrijden voor het Hongaarse nationale team en 514 keer in 529 wedstrijden in de Hongaarse en Spaanse competitie. Hij won drie keer de Europa Cup, was Europees topscorer... In 1956, na de Hongaarse revolutie, vluchtte hij uit Hongarije en werd hij persona non grata voor het regime.

Maar in het hart van de gewone Hongaar bleef hij het idool dat hij altijd geweest was. Hij zette zijn carrière voort in Spanje, maakte furore bij Real Madrid, speelde ook nog een aantal keer voor het Spaanse nationale team en leidde later als trainer het Griekse Panathinaikos naar Europees succes. De documentaire vertelt het verhaal van de jongen van Kispest die een wereldster werd en verweeft zijn levensverhaal met de complexe Europese geschiedenis sinds de jaren '40.

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!