Hongaarse gebakken aardappeltjes
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hongaarse keuken
Smaak: Hartig
Techniek: Bakken
Soort gerecht: Bijgerecht
Ingrediënten voor 2 personen
500 gram stevig kokende aardappelen (bijv Nicolas), 1 rode paprika,1 middelgrote ui, 125 gram spekblokjes, 1 afgestreken eetlepel zoet paprikapoeder, boter of reuzel om te bakken.
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Snipper de ui, en snij de paprika in stukjes.
Bereidingswijze
Maak de boter of reuzel in een pan heet, voeg de parikapoeder en spekblokjes toe. Als de paprika in het vet is opgelost (na ongeveer 1 minuut)de overige ingredienten erbij. Regelmatig omscheppen, eerst op een gematigd en daarna op een laag vuur (deksel op de pan) tot de aardappelen gaar zijn. Kort voor het einde zout naar smaak toevoegen.
Serveertips
Een dot creme fraiche gaat hier goed bij. Met gebakken eieren wordt het al snel een hoofdgerecht.
Laat de spek weg en je hebt een lekker vegetarisch gerecht.........
KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!