Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 26 oktober 2010

Szalonna « Het Land Dat Lokt, Hongarije.

De hazelaartak moet recht zijn…. kaarsrecht en zonder uitsteeksels. Daar prikt dan de gastheer een stuk spek aan van een gewicht waar je gewoonlijk wel een week mee kunt doen . Gerookt spek, dat wel natuurlijk, want anders zit er geen smaak aan.

We hadden het al tijden van ons af kunnen houden, al die uitnodigingen. “Je komt binnenkort bij ons wel een keer spek eten, toch?” Waarom we dat dan niet deden? Gewoon, omdat het altijd weer uit de hand loopt. Drank, veel wit brood en bovenal.. spek.. heel veel spek, want anders heb je het als gastheer niet goed gedaan.

A+E wonen in een dorp hier een kilometer of zeven vandaan en de zeden en gewoontes zijn daar door de jaren heen niet echt veranderd. Als Arie met zijn bestelbus voor een van de armere bewoners maar weer eens naar de stad rijdt om een zak veevoer te gaan halen voor de koe die nog nooit melk heeft gegeven of zal gaan geven dan is zijn beloning, vaste prik, een stuk spek…. een groot en smakelijk stuk spek. Vet… veel vet, want daarmee kom je door de winter. Wanneer er wat dan ook maar voor reden kan worden verzonnen om iets te vieren…. dan gebeurd dat onder het genot van….. een stuk spek…. en vooral niet te zuinig.

Jani is inmiddels ex-burgemeester. Op de vraag indertijd of hij nu niet eens campagne moest gaan voeren haalde hij veelbetekenend zijn schouders op… want ach, wie moest het nu tegen hem opnemen. Hij zou zijn derde termijn met glans en wimpel wel even binnenhalen, zeker weten. De waarheid zou anders uitpakken en met slechts 31 tegen 34 stemmen kon hij zijn plekje uitruimen. Verloren van een knul van 31 die nog bij zijn moeder woont en die nog nooit iets aan bestuurlijke ervaring heeft opgebouwd. Een bekend fenomeen........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!