Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 23 oktober 2010

Russische tank als lieve teddybeer

GORINCHEM - Wie bij de expositie in de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal een kijkje neemt, ontdekt op één van de kunstwerken een Russische tank met een wollige uitstraling. ,,Net een lieve teddybeer," zegt kunstenares Beaty Czetö.

Het gaat om één van de beruchte Russische tanks die in 1956 in Boedapest aanwezig was, zo vertelt de van oorsprong Hongaarse kunstenares. ,,Ik heb met mijn kunstwerk geprobeerd om van deze tank de scherpe kanten af te halen. Het is een symbool: vergeet de oorlog en de strijd niet, maar vergeet wel de haat.

Als wij elkaar beter leren begrijpen, hoop ik dat er minder snel ruzie en oorlog in de wereld zal zijn."
Voor deze installatie met negen panelen heeft Beaty elektrografiek toegepast, een kunstzinnige bewerking van foto's. In dit geval een foto van tank 807. Daarna heeft ze eroverheen geschilderd........

De expositie, waarbij ook het beeld van Jan de Sterke van kunstenaar Diet Wiegman te zien is, duurt tot en met 28 november. De Kruitmagazijnen zijn geopend donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!