Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 24 oktober 2010

Plébánia Sz. Imre: Groen en steen

Alle Openbaar Vervoermiddelen in BP hebben voor mij aantrekkingskracht. Je stapt in op een bekende plaats en je kunt alleen vermoeden waar je terecht komt. In Buda kun je het ongeveer raden. Alle bussen die verder Buda inrijden, verder betekent over het algemeen de heuvels in, komen langs huizen waar je zo in zou willen trekken, over wegen en weggetjes die je in de winter met sneeuwkettingen moet nemen en langs uitzichten die zo mooi zijn, dat je bijna continue zou kunnen fotograferen of filmen.

Maar ja, je zit in de bus, en de bus rammelt en draait, dus het blijft bij kijken en genieten. En wat ik er vooral zo mooi aan vind......hoe ver en afgelegen ook, er komt gewoon een bus, er is een fatsoenlijke halte, en zoals altijd blijkt dat er ook in de uithoeken winkels zijn. In Buda zelfs sjieke, met sushi bars, Gant truien, en voldoende parkeerplaats voor diegenen die niet met de bus komen.

Bus 155 is zo'n bus. Gewoon instappen op het bekende Moszkvatér en rijden maar. Eerst nog de drukte en al snel via haarspelden naar boven. Prachtige villa's, met poorten en wel 15 naambordjes. Een groot universiteits ziekenhuis complex, nog meer villa's, dalgerichte uitzichten, een flat tussendoor en hoe langer hoe meer groen, dat in deze tijd van het jaar nog mooier was door de herfstige kleuren.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!