9 Hongaarse keuken ontbijt recepten
Hongaars maanzaadbrood
Bereidingstijd:
Langer dan 1 uur
Keuken:Hongaarse keuken
Smaak:Neutraal
Techniek:Bakken in oven
Soort gerecht: Brood
Ingrediënten
450 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
6 gr instant gist (zakje)
85 gr fijne witte suiker
2 tl citroenraspsel
1 ei losgeroerd
2 dl lauwe melk
85 gr boter, gesmolten, afgekoeld
Voor de vulling:
100 gr maanzaad
15 gr boter
2 el vloeibare honing
100 gr walnoten, grofgehakt
1 el citroenraspsel
1 tl gemalen kaneel
1 eiwit, stijfgeklopt
Voor het glazuur:
1 ei losgeroerd met 2 el water
Bereidingswijze
Zeef de bloem met het zout
Roer er de gist, de suiker en het citroenraspsel door
Klop het ei met de lauwe melk en gesmolten boter
Voeg dit mengsel toe aan de bloem en roer tot een zacht deeg
Kneed het deeg 8 minuten tot het glad en elastisch is
Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 1 uur rijzen tot het dubbele volume
Maak de vulling
Maal het maanzaad fijn in een keukenmachine
Roer er de boter en de overige ingredienten door
Rol het deeg uit tot 2 rechthoeken van 30 X 45 cm
Verdeel de vulling over de beide deeglappen
Rol ze op als een rollade
Rol de beide deegrollen op als een spiraal en bestijk ze met eierglazuur
Verwarm de oven voor op 190 C
Laat de broden rijzen tot het dubbele volume
Bak de maanzaadbroden 35 minuten
KLIK HIER om de 9 Hongaarse keuken ontbijt recepten te bekijken !!!