Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 24 oktober 2010

Liedewij in Pécs! - Op een trip geweest om de streek rond Boedapest te verkennen

Twee weken geleden zijn we weer op een trip geweest om de streek rond Boedapest te verkennen. We vertrokken de vrijdagmiddag met de trein naar Boedapest, waar we in een supermooi (en goedkoop!) appartement verbleven. De volgende dag vertrokken we vroeg met de trein naar Esztergom, waar we van het station in ware toeristenstijl in zo'n minitreintje naar de basiliek in het centrum werden gebracht. Esztergom is waar de eerste Hongaarse koning werd gekerstend, het was vroeger ook hoofdstad, heeft nog steeds een beetje de status van 'heilige stad' en de grootste kerk van Hongarije staat er (de basiliek dus). Die was echt wel indrukwekkend en heel mooi, wel de moeite waard om te bezoeken. Ze bewaren en stellen er wel de schedel en wat botten van die eerste koning en van een aartsbisschop tentoon, beetje vreemd.

Vanuit Esztergom namen we dan de bus naar Visegrád, 30 km ten noorden van Boedapest en enkele km van de grens met Slowakije. Daar bevindt zich het 13de eeuwse kasteel van een zekere koning Bela IV, volgens mijn gidsboek over Hongarije één van de mooiste kasteelruïnes van het land. Dat kasteel staat op een heuvel/berg die beklommen moet worden, helaas namen we de verkeerde route en zijn we de hele heuvel rond/door/overgewandeld voor we het kasteel bereikten zo'n 15 minuten voor sluitingstijd. Wel een mooie natuurwandeling, maar toch. Het uitzicht van daaruit was wel super, over de Donau richting Slowakije.

Daarna was het weer richting Boedapest, waar we normaal zouden uitgaan maar uiteindelijk kwam daar dankzij de urenlange wandeling niets meer van. De volgende dag hadden we gevuld met taartjes eten, koffie drinken en winkelen in Boedapest. Geslaagde trip!

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!