Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 28 oktober 2010

Leegloop betekent einde van Hongarije

Hongarije wordt verteerd door de crisis en door corruptie en is niet in staat zijn jongeren vast te houden, schrijft hoofdredactrice Matild Torkos. In haar ogen is het afgelopen met het land. De EU stond erbij en keek ernaar, en is daarom ook geen knip voor de neus waard.

Het leeuwendeel van de Hongaarse jongeren ziet geen toekomst in eigen land. Dat is de conclusie van een recente wetenschappelijke studie van onderzoekers van de Hongaarse Academie, en niemand staat hiervan te kijken. Vandaag de dag dromen jongeren er niet alleen van om hun vleugels naar het buitenland uit te slaan, maar smeden zij ook direct na het behalen van hun diploma concrete plannen om te emigreren.

Slechts 39 procent van de middelbare scholieren denkt uit liefde voor het vaderland in Hongarije te zullen blijven. Een derde van de jongeren weet weliswaar nog niet zeker wat hun toekomstplannen zijn, maar een derde is vastbesloten om het land de rug toe te keren. De situatie is iets beter onder studenten, want ‘slechts’ 19 procent van hen is voornemens het vaderland vaarwel te zeggen en daarom mogen we blij zijn dat 61 procent van de jongeren aan de universiteit een toekomst in Hongarije ziet.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!