Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 30 oktober 2010

Koningin van de Donau - Stedentrip - Hongarije

Boedapest, luisterrijke stad in hartje Europa

Koningin van de Donau

AMSTERDAM - Jongeren kennen de stad vooral van het beroemde muziekfestival Sziget, ouderen van de vermaarde kuurpaleizen. Boedapest. Een traktatie voor de stedentripper van ieder kaliber.

Ze staan op de 235 meter hoge Gellértheuvel. Hij houdt haar hand stevig in de zijne. Zij trekt haar rode alpinopetje steeds verder over haar oren. Bij het aanschouwen van het prachtige kleurenspel dat zich aan hun voeten voltrekt, vergeet het echtpaar de mensen om zich heen.
Elke centimeter dat de zon verder achter de horizon verdwijnt, kleurt de stad iets meer goud. Zo blijven ze staan, totdat Pest en Boeda zijn samengesmolten tot een zee van lichtjes............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!