Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 25 oktober 2010

Gaat Hongarije weer terug naar af?

Het Westerse bedrijfsleven wás meer dan welkom in Hongarije. Maar de nieuwe regering Orbán wordt steeds onvriendelijker voor ondernemers.

Een week na de giframp van begin oktober heeft de Hongaarse regering de verantwoordelijke aluminiumfabriek genationaliseerd. Vorige week nog stemde het Hongaarse parlement in met de wet die dat regelt. Natuurlijk is de situatie uitzonderlijk, maar toch zou deze maatregel wel eens kenmerkend kunnen blijken voor het beleid van het nieuwe rechtse kabinet. Hongarije gold tot nu toe als een kampioen van de privatisering. Het was in de jaren negentig het eerste voormalige communistische land in Oost-Europa dat, vooral onder regeringen van links, zijn deuren wijd openzette voor het Westerse bedrijfsleven. Mede daardoor slaagde het erin een sterke open en export georiënteerde economie op te bouwen. Maar tot grote schrik van internationale bedrijven lijkt rechts in Hongarije een andere afslag te nemen. Een vreemde keuze want juist op die bedrijven drijft de Hongaarse economie.

"Deze regering wil staatseigendom van bedrijven in verscheidene sectoren bevorderen," zegt Tamás Fellegi, de nieuwe minister van Nationale Ontwikkeling. Ook de renationalisatie van bedrijven behoort daarbij uitdrukkelijk tot de mogelijkheden. Het gaat de regering vooral om sectoren als telecom en IT, financiën, publieke voorzieningen en infrastructuur. "Veel staatsbezit is de laatste twintig jaar gestolen of slecht gemanaged. Het is hoog tijd dat de regering optreedt", meent Fellegi, zelf overigens eigenaar van een succesvol zakenimperium.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!