Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 22 oktober 2010

Europese Commissie moet uitleg geven over Hongaarse slibramp

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout voelt dinsdagavond de Europese Commissie aan te tand over de Hongaarse slibramp:

Schieten de Europese regels tekort? Is er sprake van corruptie? Kunnen we meer van dit soort rampen in Europa verwachten? Ik wil uitleg van de Europese Commissie”, stelt Eickhout. Begin van deze maand brak in Hongarije de dam van een reservoir van een aluminiumfabriek, waarna een enorme stroom met bijtend slib meerdere dorpen overspoelde, een van de grootste door mensen veroorzaakte milieurampen in Europese Unie.

De stroom met bijtend slib gutste door dorpen, doodde negen mensen en verwondde meer dan honderdvijftig mensen. Een miljoen kuub rode modder stroomde de rivier Marcal in, wat leidde tot het uitsterven van alle vissen daar.

Niet giftig?

Eickhout: “Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat het afval van deze fabriek niet als giftig is aangemerkt en daardoor niet met strengere regels te maken had. Hoe leg je aan slachtoffers en nabestaanden uit dat de modder volgens Europa niet giftig is?” Eickhout wilt dat de Europese Commissie snel van start gaat met haar onderzoek en uitzoekt of Hongarije zich aan de Europese regels heeft gehouden en waar deze regels tekort schieten. Ook wil hij weten of en waar er meer van zulke gevaarlijke plekken zijn in de Europese Unie.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!