Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 29 oktober 2010

Boedapest, SPA-hoofdstad van de wereld

Boedapest, SPA-hoofdstad van de wereld

Zit je te denken aan een citytrip? Al eens gedacht aan de spa-hoofdstad van de wereld?

De Romeinen wisten het al: je gaat naar Boedapest vanwege de geneeskrachtige bronnen. Toen heette het aan de rechteroever gelegen Boeda nog Aquincum en het aan de linkeroever gelegen Pest, Contra-Aquincum.

Nog steeds baden dagelijks vele inwoners en bezoekers zich in de talrijke thermale bronnen die de stad rijk is. De baden zijn niet alleen toegankelijk voor mensen met huidproblemen of gezondheidsproblemen maar natuurlijk ook voor iedereen die zich wil ontspannen.

In het stadspark van Boedapest, Varösliget, bevindt zich het mooiste kuuroord van Boedapest, de Széchenyi-baden. Je waant je terug in de tijd als je in het 1913 in neo-barokke stijl gebouwde complex baadt. Het is een enorm groot complex met een 50-meterbad en twee warmwaterbaden buiten en vele thermale baden en sauna’s binnen. Het water van de bron is bijzonder warm, zo’n 75 graden.

Andere beroemde badhuizen zijn de Rudasbaden, waarschijnlijk de oudste van Boedapest. Het achthoekige centrale bad wordt omringd door zes kleinere baden. Door een grote glazen koepel is er een mooie lichtval. Het complex is onlangs helemaal gerenoveerd.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!