Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 31 januari 2012

Ballen tussen de Hongaarse sterren

Waterpolospeler Willem Wouter Gerritse (28) speelt in de Hongaarse competitie tussen de sterren van het Hongaarse waterpolo. Bij zijn club Eger, de landskampioen, ligt hij dagelijks te ballen met drievoudig Olympisch kampioen Peter Biros, zijn held van vroeger. Op het EK in Eindhoven zijn die Hongaren als tegenstander van Nederland echter een stuk minder aardig; de Nederlandse mannen kregen dinsdag met 6-19 dik klop.

Het grote niveauverschil tussen Nederland en de drievoudig Olympisch kampioen Hongarije was dinsdagavond pijnlijk zichtbaar. In de eerste twee parten (6-3) kon Oranje het tempo nog aardig bijbenen, maar toen de Hongaren zich even kwaad maakten, vlogen de ballen de keeper van Oranje om de oren (6-19). ,,Die uitslag had nooit zo groot mogen worden,’’ zei Gerritse teleurgesteld. ,,Het lukt ons nog niet om vier parten lang op topniveau te spelen.’’

Het blijft lastig voor de Nederlandse waterpoloërs, die bijna allemaal op amateurbasis spelen, om op te boksen tegen een grootmacht zoals Hongarije. ,,Die jongens zijn allemaal profs.

Het waterpolo is daar bijna net zo groot als voetbal........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!