Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 30 augustus 2012

Pécs

In het zuidwesten van Hongarije, niet ver van de Kroatische en Servische grens, ligt het pittoreske en mediterrane stadje Pécs. Deze universiteitsstad werd 2000 jaar geleden door de Romeinen gesticht, heeft tegenwoordig zo’n 170.000 inwoners en was in 2010 een van de Europese culturele hoofdsteden.

Bezienswaardigheden

Je kunt je prima één of meerdere dagen in Pécs vermaken, daar dit kleine stadje verrassend veel te bieden heeft! Op het prachtige Széchenyi plein vind je niet alleen een mooie moskee en andere prachtige gebouwen, maar ook een tourist office waar je alle informatie vindt die je nodig hebt. Haal hier de tourist map van Pécs, een zeer overzichtelijke plattegrond waar alle bezienswaardigheden ingedeeld zijn op categorie. Op de ene zijde is een kaart van het centrum afgedrukt, op de andere zijde zo goed als de hele stad.

Pécs heeft een drietal UNESCO werelderfgoedstukken, te weten het Cella Septichora visitor centre met de 4e eeuwse Early Christian begraafplaats met vele graftombes, het Early Christian mausoleum en de Early Christian burial chapel en sepulchral structures.

Het is zeker de moeite waard om...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!