Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 24 augustus 2012

Ik ben Hans

Afgelopen zaterdag stond er een excursie naar het Balatonmeer op het programma. Volgens de touristguide het grootste meer in centraal Europa en de foto's zagen er toch ook zeker niet onaardig uit, dus het vertrek om 7:45 uur had ik er voor over. Na een busreis van ruim 2.5 uur kwamen we aan op de plek van bestemming en joahoaaaaaaa: op zich zag 't er daar best mooi uit. Na een volleybalsessie in het water en - ondanks het vijf keer insmeren - een gezellig rood velletje, werd het om 14:00 uur tijd om te gaan. WANT, er stond wederom een wijnproeverij op het programma! Geen reden voor gezeur dus en loom van de hitte stapten we op de bus naar een prachtige locatie bij het Balatonmeer voor een wijnproeverij.

Daar kwam ik wederom tot de ontdekking dat we in Nederland GEZEGEND zijn met een vlak land. Een klim van naar m'n gevoel 3 kilometer en in het echt 550 meter deed mij daar toch weer naar terugverlangen. Ware het niet dat het uitzicht dan wel weer fenomenaal was. Hier volgt van dit uitzicht een reconstructie: doet uw ogen dicht.

Oké, dat leest vrij lastig. Stel je dus vóor dat je je ogen dicht doet. Zie je dat? Daar in de verte, dat groene eilandje? Volledig omgeving door water? En dat dan weer omgeven door lichtglooiende heuvels met witte huisjes en rode daken? Je moet natuurlijk wel even verder kijken, want direct voor je neus zie je honderden meters ver wijngaarden, vol met bijna rijpe druiven en eveneens af en toe een huisje met een rood dak (en een grootse elektriciteitskabel, maar die laten we dan voor het romantische beeld even weg). Kortom: 't zag er mooi oet.

Door middel van een tolk werd ons duidelijk gemaakt wat de bedoeling was van.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!