Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 20 juli 2011

Steeds meer nazistisch Hongarije is geen resultaat van een specifiek nationale mentaliteit

Een Hongaarse rechtbank sprak vorige week de vermeende nazi-misdadiger Sándor Képíró vrij van oorlogsmisdaden vanwege een gebrek aan bewijs. Die uitspraak werd met grote vreugde onthaald door de in de zaal aanwezige rechtse extremisten. De Slovaakse zakenkrant Hospodárske noviny stelt zich vragen bij het succes van Hongaars uiterst-rechts en legt de vinger op de wonde:

"Een vertegenwoordiger van de uiterst-rechtse Jobbikpartij werd onlangs verkozen tot burgemeester van de gemeente Gyöngyöspata.

Extremisten in uniform marcheerden in de maanden voor de verkiezingen door de straten om angst en terreur te zaaien onder de lokale Roma-bevolking.

Niemand verwacht dat.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!