Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 20 juli 2011

Hongaars OM gaat in beroep tegen vrijspraak nazi-oorlogsmisdadiger

Het proces tegen de van nazi-oorlogsmisdaden beschuldigde Hongaar Sandor Kepiro krijgt een vervolg. De 97-jarige Kepiro werd gisteren in eerste aanleg vrijgesproken, maar één dag later heeft het Openbaar Ministerie al beroep ingediend.

Kepiro zou in 1942 medeplichtig geweest zijn aan een moordpartij op meer dan duizend Joden, Roma en Serviërs in de Servische stad Novi Sad. De regio stond toen onder Hongaarse bezetting.

De rechtbank in Boedapest sprak hem voor de feiten vrij wegens gebrek aan bewijs.

Maar volgens het Openbaar Ministerie is de uitspraak van de rechter "niet gerechtvaardigd" en op meerdere punten.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!



De 97-jarige Sandor Kepiro is vrijgesproken van de verantwoordelijkheid voor oorlogsmisdaden in Servië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is maandag in Boedapest vrijgesproken.