Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 12 juli 2011

Hongarije verscherpt mediawet

In Hongarije is de omstreden mediawet nog een beetje aangescherpt. Het Hongaarse parlement keurde maandagavond een tekst goed die nog meer druk legt op de private tv- en radiozenders.

Zo mogen de zenders niet meer meedingen naar frequenties als ze schulden hebben bij de Hongaarse media-waakhond NMHH. Voorts mag de NMHH volgens een nieuwe regeling jaarlijks beslissen welke staatszenders een verlenging van hun licentie krijgen.

Bij een hervorming vorig jaar van de openbare media werden de activa van het Hongaarse persbureau MTI, televisiestation MTV, radio MR en satelliettelevisiestation Duna TV in een publieke stichting samengebracht.

De rechten op 'content' met inbegrip van de archieven kwamen terecht in het 'Verspreidings- en Ondersteuningsfonds' dat onder toezicht is geplaatst van het nieuwe regulerend orgaan in de sector, de Mediaraad (MT).

Het hoofd daarvan, Annamaria Szalai, is rechtstreeks aangeduid door de conservatieve premier Viktor Orban..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!