Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 28 juni 2011

Vlees van 'nieuwe' varkensrassen wordt populair

Steeds meer boeren, slagers en consumenten vinden de kwaliteit van het varkensvlees uit de gangbare standaard varkensstallen onvoldoende. Er komt dan ook steeds meer vlees van speciale varkensrassen op de markt, veelal alleen in een bepaalde regio verkrijgbaar. Twee van zulke rassen zijn het Heldervarken en het Mangalitza-varken.

Het Mangalitza-varken

Paul Bruinix van Van Bennekom Vlees maakte al jaren gelden de keuze voor meer verantwoord vlees. In 2010 zag hij tijdens een fietstochtje bij zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon het Mangalitza-varken, een Hongaarse wolvarken, en maakte een praatje. De zorgboer wil inspelen op de vraag naar (vergeten) streekproducten. De provincie heeft hem zojuist 20 hectare extra natuurgebied toegewezen en toestemming gegeven om de vleesproductie op te schalen. Hij zoekt iemand die het vlees kan verwaarden.

Daar heeft Bruinix wel oren naar, zeker als hij het vlees van het Hongaarse varken ontdekt. Hij roemt de kleur van het vlees, de structuur en de vetmarmering. "Dat rugspek, dat zie je tegenwoordig niet meer. Moet je de afmetingen van die wangen zien. En de appel in de rugfilet, zo'n mooi zacht vlees.

Dit is echt.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!