Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 9 juni 2011

Hongaren lossen personeelstekort op (Oostende)



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

In tegenstelling tot tal van horecazaken aan de kust, kampen de vijf uitbatingen van de familie Vandenkerckhove helemaal niet met een tekort aan personeel. Gemotiveerde Hongaarse werkkrachten maken er de helft van het personeelsbestand uit.

Danny Vandekerckhove (53) bouwde de voorbije zeven jaar samen met zijn vrouw en kinderen een succesvol horecabedrijf uit met zaken in Oostende, Blankenberge, De Haan en Nieuwpoort. Daar zijn samen meer dan veertig personeelsleden aan de slag, maar wat meer is: de helft ervan komt uit Hongarije. Nogal wat Horecazaken aan zee moeten deze dagen noodgedwongen de deuren sluiten wegens acuut personeelsgebrek, maar niet zo bij de familie Vandekerckhove.

Bewuste keuze

'Deze bewuste keuze heeft zo zijn voordelen', legt Danny's zoon Frederic (22) uit. 'In de horeca aan de slag zijn is niet evident. Dit is geen 'nine tot five' job. Velen hebben geen zin om de onregelmatige uren te kloppen en in het weekend te werken. Ze geven er maar al te vlug de brui aan en dan zit je maar in de penarie. Op onze mensen uit Hongarije kunnen we altijd rekenen. Ze willen werken, voelen zich hier goed en verdienen veel meer dan in hun land, waar sommigen moeten rondkomen met 350 à 400 euro per maand.' Naast die goede verloning zorgen we eveneens voor maaltijden, vervoer, vrije tijd en accommodatie.

Het is wat aanpassen, maar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!