Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 27 juni 2011

Een Nederlandse bioloog in Hongarije

Sinds dertien jaar runt De Jong samen met zijn Hongaarse vrouw Barbara het natuurstation Farm Lator aan de voet van het Hongaarse Bükk-gebergte. Hongarije, een overgangszone tussen de West-Europese flora en fauna en de Oost-Europese steppes, biedt natuurliefhebbers een ongekende soortenrijkdom.

Bijna 400 vogelsoorten broeden in het land of doen het tijdens de trek aan en met een totaal van 3500 dag- en nachtvlinders is het een van de belangrijkere vlindergebieden van Europa.

Het dorpje Lator, aan een uitloper van de Karpaten waar bergen en steppen elkaar raken, ligt in het centrum van een bij uitstek rijke regio. In de nabijheid zijn drie nationale parken en........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het natuurstation Farm Lator !!!