Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 21 juni 2011

Brandhout in Hongarije

Toen wij pas in Hongarije woonden was het kopen van brandhout nog 'eine heikle Sache'. Hout aan de meter of in 'hapklare brokken' gekloofd en gezaagd, hout per 100 kilo . Één kuub was soms 1x1x1m dan weer 1x1x1,70m en een door ons bestelde (maar gelukkig nog niet betaalde) lading hout werd nooit geleverd.

De reden waarom die 10 kuub niet kwam is nooit boven water gekomen. Kortom, hout en vooral de prijs in combinatie hoeveelheid was een ondoorzichtige kwestie. Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Ons Hongaars is wat beter geworden, hout wordt niet meer bij de officiële houthandel besteld. Ook is inmiddels duidelijk geworden dat hout en dure auto's onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Daar waar ons land ophoudt begint het bos...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!