Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 30 november 2010

Oogst en een kleine workshop

Vorige week vertrok P samen met M met 500 kilo fruitpulp naar de Palinka stoker in Döbrököz. Volle vaten op een aanhanger, een prachtige route langs wijnvelden, boomgaarden en door donkere bossen. In het donkere bos, of liever gezegd aan het randje er van, liep een hondje. Echt een H boerenhondje, goud bruin, laag op de pootjes en daardoor een in verhouding lang lijfje, klein maar fijn. Schichtig zwalkte het diertje door de modderige berm.

Mijn eerste reactie, en die van P gelukkig ook, is voet op de rem. Naast P staat standaard een plastic zakje met brokjes, een noodvoorraad voor onderweg. P stapte uit maar dat was voor het hondje reden om schielijk te verdwijnen tussen de donkere stammen. P riep nog even maar het hondje durfde niet te naderen. Het zakje brokjes werd in zijn geheel omgekeerd op een veilige plaats, voor later....op de terugweg was er geen hondje meer te bekennen.

Bij de stoker liep het gesmeerd zoals altijd, pulp in de brander, en als service op het terrein de mogelijkheden om de vaten even schoon te spoelen. Het branden van Palinka duurt een uur of drie...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!