Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 30 november 2010

Csángó Hongaren niet bezig met Hongarije

In Hongarije is Csángó muziek momenteel erg populair, vooral onder jongeren die zich op deze muziek de benen uit het lijf dansen op feesten of in het Tánzház. De Csángó muziek wordt wel beschouwd als een van de meest oorspronkelijke Hongaarse muziekvormen.

Ook de Csángó bevolking zelf zou volgens de Hongaar nog het dichtste staan bij de 'oer-Hongaar'. Maar de Csángó's wonen ver weg van het huidige Hongarije, in het oostelijke gedeelte van Roemeniё, Moldava, en net over de grens van Moldaviё. En ze zijn ook niet zo heel erg bezig met wat er in Hongarije gebeurt. Het grootste deel van hen weet niet eens van de mogelijkheid dat ze het Hongaarse staatsburgerschap kunnen krijgen.

Van de naar schatting 200.000 Csángó's in dit gebied blijken er nog maar rond de 60.000 mensen Hongaars te spreken......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!