Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 21 oktober 2010

Slovaakse leerlingen gestraft voor spreken van Hongaars

Een leraar van een Slovaakse lagere school heeft enkele leerlingen gestraft, omdat ze in de klas hun moedertaal Hongaars spraken. In het dorp waar de lagere school gelegen is, wonen voornamelijk Hongaren.
Tot grote woede van de ouders in het zuidelijke dorp Dunajska Streda, waarvan de populatie 80 procent Hongaars is, dwong de leerkracht in kwestie acht kinderen om 50 keer "Wij spreken geen Hongaars op school" te schrijven (in het Slovaaks).

"We proberen om de kinderen Slovaaks te laten spreken, omdat dit nu eenmaal een Slovaakse school is", aldus de leerkracht in kwestie, Dagmar Szaboova. Zowel de leerkracht als de directeur van de school boden hun excuses aan, maar de discussie over het onderwerp is ondertussen weer opgelaaid.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!