Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 23 december 2013

Rente Hongarije op record dieptepunt

Hongarije kampt net als veel landen in de Eurozone met een gevaarlijk lage inflatie. Reden om de belangrijkste rente verder terug te schroeven, zelfs tot een record laagteniveau.

Enkele weken geleden werd het voorbeeld gegeven door de Europese centrale bank, inmiddels heeft dat voorbeeld ook navolging gekregen van de Hongaarse centrale bank. Die maakte gebruik van een vertraging in de inflatie om op haar beurt de benchmark base rate te verlagen.

De Magyar Nemzeti Bank, de centrale bank van Hongarije verlaagde de benchmark base rate tot 3,2 procent waar die voordien op 3,4 procent stond. De rentestap kwam niet onverwacht, van de 22 door Bloomberg ondervraagde economisten hadden er 21 een verlaging verwacht.

Enkele economen hadden zelfs gerekend op een verlaging tot...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!