Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 15 september 2013

In 2014 een nieuw Holocaust centrum in Budapest

In 2014 een nieuw Holocaust centrum in Budapest

Een paar dagen geleden schreef ik nog een kritisch artikel over een petitie waarin de Hongaarse regering werd vergeleken met Nazi's. Dat vergelijk vond ik te ver gaan en bezijden de waarheid.

Wél zijn er ontwikkelingen gaande die niet horen bij een democratisch geregeerd land. En daarbij, anti-semitisme is er altijd geweest in Hongarije en zal vermoedelijk ook nooit geheel verdwijnen. Deels het gevolg van slechte, onvolledige of onjuiste geschiedschrijving. Dat kan worden gezien bij de tentoonstelling in de Burchtwijk over 1000 jaar Budapest, dat kan worden gezien in het House of Terror.

Maar er zijn, deels vanwege politieke reden, veranderingen gaande en die zijn te prijzen. Volgend jaar wordt in Hongarije de verschrikkingen herdacht van de Holocaust en de slachtoffers die er zijn gevallen. Hiervoor heeft de Hongaarse regering een speciale commissie in het leven geroepen die een en ander moet gaan coördineren. Deze commissie staat onder leiding van János Lázár.

Afgelopen donderdag maakte de commissie bekend dat er in 2014 een nieuw Holocaust Herdenkingscentrum gaat komen.

De locatie is niet zo maar gekozen, het is het sinds 2005 niet meer in gebruik zijnde Józsefváros pályaudvar.

Vanaf dit treinstation vertrokken in 1944 treinen met.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor Budapest to receive $22 million Holocaust memorial center !!!