Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 25 juni 2013

Terug in Boedapest

In april bezocht ik Boedapest. Dat was voor mij niet de eerste keer, voor Lotje wel. We hebben dus voor een deel het klassieke rondje gedaan, zodat Lotje de bekende plekjes ook zou zien, maar we vonden ook de tijd om nieuwe buurten te verkennen.

Op de eerste dag zijn we de welbekende Andrassyboulevard afgewandeld, tot aan het Heldenplein. Daarna zijn we het Burchtpark ingegaan, tot aan het pretpark; daarna staken we de ring over om nog even rond te neuzen in een wijkwinkelcentrum. Onder deze route rijdt de schattige metrolijn 1, de oudste metro van het Europese vasteland, daarmee waren we gauw weer terug bij ons hotel.

Met de metro ben je hier bijzonder mobiel. De montere deuntjes van de Földalatti (Ondergrondse) begeleidden ons tot het andere eindpunt van de lijn, de oude stad Pest. Boedapest is een fusie van Boeda (aan de rechteroever van de Donau) en Pest (links). Het moderne centrum ligt in Pest, dus dit oude stadje is wat minder goed bewaard gebleven dan het gezapige Boeda.

Je ziet er tegenwoordig vooral........

KLIK op de onderstaande link om de prachtige foto's te bekijken !

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de prachtige foto's te bekijken !!!