Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 18 februari 2013

Meer doden door kou in huis dan op straat

Je zou het andersom verwachten maar in Hongarije sterven meer mensen in huis als gevolg van de kou dan op straat. Deze winter zijn er in heel Hongarije al 259 koude slachtoffers te betreuren (stand op 10 februari 2013), waarvan het grootste deel in huizen op het platteland. Van deze 259 personen overleden er 134 in huis of in de openlucht en 125 bleken in het ziekenhuis niet meer te redden.

De reden is het niet beschikken over verwarming omdat de energieprijzen te hoog zijn. Zelfs als je een klein appartement huurt, niet de hele dag de gaskachel aan hebt omdat je toch niet thuis bent, dan moet je niet gek opkijken als de gasrekening in de winter per maand 50.000 HUF (ca. € 175.--) bedraagt.

En dat is erg veel bij een gemiddeld maandinkomen van € 400.--. Volgens een onderzoek is bijna 10% van de Hongaren met zo'n gemiddeld jaarinkomen hiervan meer dan 1/3 kwijt aan de energierekening en betreft dit in meerderheid alleenstaanden of mensen die wonen in eengezinswoningen in Budapest of op het platteland.

Péter Györi deed een historisch onderzoek naar..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor het Magyar Szociális Fórum - Eddig 259-en fagytak meg !!!