Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 25 februari 2013

Het ijzeren gordijn

In het kader van een juridisch verantwoord reisje bezocht ik samen met de Stichting Wetwinkel Amsterdam van 2 tot 6 november 2012 de hoofdstad van Hongarije. Doorkruist door de rivier de Donau, jawel Boedapest! De stad waar Sisi op 8 juni 1867 werd gekroond tot koningin van Hongarije.

En waar een half liter bier slechts 69 eurocent kost. Redenen genoeg dus voor een bezoek door de Wetwinkel. Maar waar het leven voor de consument in Boedapest vrijwel gratis is, blijkt de vriendelijkheid niet te koop. Na 400 jaar Romeinse overheersing en 150 jaar Turkse overheersing, is vooral de sfeer van 45 jaar Sovjet-Unie in de stad blijven hangen. In de ogen van de mensen blinkt het ijzeren gordijn je nog tegemoet.

De extreem norse houding van de Hongaren werd met het betreden van het vliegtuig al direct duidelijk toen we met een felle kenau schreeuw van “SIT DOWN!” tot zitten werden gemaand. Maar de Wetwinkel maakt haar eigen gezelligheid en na een vlucht van nog geen twee uur arriveerden we in ons fijne hotel waar we allemaal op één grote kamer sliepen en de badkamer wél twee deuren had maar geen slot. Dankzij het winnen van een aantal rechtszaken en het gulle hart van onze penningmeester verbleven we daar geheel gratis. Wetwinkel-weldaad!

Maar voordat we onze ‘groep-8-kamp-ervaringen’ in de grote slaapzaal gingen herbeleven moest Boedapest ontdekt worden en omdat niemand wist waar we ons in de stad begaven struinden we wat door de straten totdat wij bij de Hongaarse neef van Kapitein Zeppos kwamen.

Aanvankelijk bestelden we wat huiverig ons.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het Magyar Helsinki Bizottság - Het Hongaarse Helsinki Committee !!!

KLIK HIER voor de website van de Stichting Wetwinkel Amsterdam !!!