Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 23 januari 2013

Na studie verplicht in eigen land te werken

In Hongarije worden studenten verplicht na hun studie in eigen land te gaan werken. Op deze manier probeert de regering de leegloop van het land te stoppen.

Studiecontract

De 19-jarige Eszter Turai is een van de tienduizenden studenten die aan het begin van hun studie een contract moesten tekenen waarin ze beloven na hun studie in eigen land te gaan werken. De regel is: twee jaar in Hongarije voor elk jaar aan de universiteit.

Aan NRC-NEXT vertelt ze: "Het is alsof de overheid schotten plaatst in mijn toekomst". Niet tekenen was geen optie. Dan zou ze nu collegegeld moeten betalen en na haar studie een groot deel van de kosten van haar studie aan de staat moeten aflossen. Eszter kent niemand die het contract niet getekend heeft. Wel wordt er al een jaar tegen het studiecontract geprotesteerd.

Hongarije loopt leeg

Het contract is een van de manieren waarop de Hongaarse regering probeert......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

De onderstaande video is van 19 december 2012 ondertussen is er al veel water door de Donau gestroomd......

Turai Eszter: "Második Fehéroroszországot épít a kormány"



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

KLIK HIER voor het blog van het Humán Platform (Hongaars) !!!